הדרך הנכונה לפתוח בית קפה מצליח!
שלבי תכנון לקראת פתיחת בית קפה
נאמר שגמרת אומר בליבך להגשים חלום ולפתוח בית קפה. בוודאי יש לך כבר רעיון כללי לגבי כיצד הקפה שלך יראה. תהליך חשיבה מסודר יעזור לך לחסוך זמן ולעבור את תהליך ההקמה בשלום.
ראשית, אתה צריך להכין רשימה קצרה וכללית של נושאים בהם עליך לטפל. תחת כל נושא יבואו שאלות שיש לענות עליהם. אם התשובה לשאלות אלו איננה ברורה, יש צורך בעריכת מחקר עצמאי או התייעצות עם גורמים מקצועיים.
בניית קונספט – איזה סוג של בית קפה אני רוצה להקים? בית קפה קטן ושכונתי, סניף של רשת גדולה בקניון, קפה – מסעדה וכו'. הקונספט משפיע על כל שאר המרכיבים בתהליך התכנון, ובכלל זה המרכיב הפיננסי (מחזור צפוי, גודל השקעה וכו').
הגדרת קהל היעד – לאיזה פלח אוכלוסייה יפנה בית הקפה? מהן הדרישות של פלח זה? מהי יכולתו הכלכלית? מהם מנהגי הצריכה שלו?
הגדרת המוצרים – מה אני מתכוון למכור בקפה? איזה סוג קפה ועד כמה יש להקפיד על איכותו? אילו סוגי מזון ימכרו? האם המזון יהיה כשר?
בחירת המיקום – כפי שידוע לכל, בחירת המיקום היא הבחירה החשובה ביותר בתהליך תכנון בית הקפה. חובה לבדוק ברמת הדיוק המרבית כמה אנשים עוברים במקום, באילו שעות, איזה פעילויות אחרות נעשות בסביבה, אילו מתחרים פועלים בסביבה? האם יש חניה מוסדרת?

מתן מענה לשאלות בסיסיות אלו הוא רק ההתחלה. לאחר שקבעת את המתווה הבסיסי שעל פיו יוקם בית הקפה, ניתן יהיה להגיע להערכה כללית של סדר גודל ההשקעה הראשונית הדרושה. כעת אתה יכול לבדוק אם יש באפשרותך לגייס את הסכום הדרוש. כמובן שיש לקחת בחשבון שההוצאה בפועל תהיה גבוהה יותר מהערכה הראשונית, וכן שייתכן שיתכן שהעסק לא יהיה רווחי בתקופת ההרצה הראשונית.
אם יש באפשרותך לגייס את מלוא הסכום מהון עצמי, אתה יכול להתחיל לבנות את התוכנית העסקית לבית הקפה (ראה בהמשך). אם אין ברשותך הון עצמי בסדר הגודל הדרוש, אתה יכול לשקול להוסיף שותף, או לבדוק את האפשרויות שלך לקבל הלוואה לפתיחת העסק. תוכנית עסקית מפורטת תתחשב בגודל ההלוואה הדרוש ותכלול את הוצאות המימון והחזרי ההלוואה בחישוב הכדאיות הכלכלית.
בניית תוכנית עסקית – תוכנית עסקית לבית קפה תעזור לך לא רק בתהליך הקמת בית הקפה וגיוס המימון, אלא גם בניהול השוטף של הקפה. התוכנית העסקית תכלול פירוט מדויק של כל ההוצאות הצפויות בשלב ההקמה ובשלב התפעול. הכנת תוכנית עסקית לבית הקפה נותנת ליזם מספר יתרונות:
- הגדרה טובה יותר של הקונספט, קהל היעד, המוצרים ומדיניות השיווק של הקפה.
- קביעת אבני דרך לפיתוח של העסק.
- קביעת מסגרת תקציבית לשלב ההקמה ובדיקת עלויות השיפוץ וההקמה, רכש הציוד ושאר ההוצאות.
- קביעת יעדים פיננסיים – מכירות ומחזור צפוי, תקרת הוצאות שוטפות על פי הסעיפים השונים (הוצאות קבועות והוצאות משתנות) וחישוב נקודת האיזון.
- מתן פתרון לשאלות המימון והצגת העסק בפני הבנקים לצורך קבלת הלוואות.
משרד רואי חשבון שחר פרילינג מתמחה בייעוץ עיסקי למסעדות ובניית תוכנית עסקית לבתי קפה, מסעדות ועסקים בענף המזון. המשרד עובד בשיתוף פעולה עם מ.ט.י
יש לכם עוד שאלה? נשמח לתאם פגישה בנושא במידת הצורך בטלפון: 09-7437898 או 052-3892773